Mit olvasol Zenóbia?

Bármit a lelki tanácsadáson és az ezotérián kívül.

Zenóbia blogja

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

adam richman (1) agatha christie (1) aimee bender (1) alexandra ripley (1) alfred bester (1) anna gavalda (2) arthur golden (1) audrey niffenegger (1) bacher iván (1) bauer barbara (1) berczik árpád (1) carlos ruiz zafon (1) carlos ruiz zafón (3) carole matthews (1) cecelia ahern (1) charlaine harris (1) charlotte link (3) clive barker (1) cormac mccarthy (1) danielle steel (2) dosztojevszkij (1) edgar rice burroughs (4) elfriede jelinek (1) elizabeth adler (1) elizabeth bard (1) elizabeth gilbert (2) el james (1) erica bauermeister (1) erich maria remarque (1) erin morgenstern (1) e book (1) fábián janka (4) faludy györgy (1) fannie flagg (1) fejős éva (2) fekete istván (2) freya north (1) gabriel garcia marquez (2) george rr martin (5) harlan coben (2) háy jános (2) helen cross (1) herman wouk (2) imre viktoria anna (1) irwin shaw (3) J.K. Rowling (1) jackie collins (1) james jones (1) jane teller (1) janice y k lee (1) jayne ann krentz (2) jean webster (1) jeff abbott (1) jennifer crusie (1) jenny colgan (1) joanne fluke (12) joanne harris (9) john grisham (1) john steinbeck (1) jorge amado (2) josé silva (1) josikava eidzsi (1) julia child (1) kate morton (2) katie fforde (6) ken follett (1) kepes andrás (1) kertész imre (1) kosztolányi dezső (1) kurt vonnegut (1) lara adrian (1) laura fraser (1) lesley pearse (3) Lesley Pearse (1) lisa gardner (2) louisa may alcott (2) lucy maud montgomery (7) maeve binchy (2) margaret mitchell (1) margaret weis tracy hickman (3) marian keyes (5) mario puzo (1) mats strandberg sara b elfgren (1) maupassant (2) maureen lee (1) mc beaton (2) MC Beaton (2) meg cabot (6) michael cunningham (1) monaldi sorti (1) mosallai bell (1) neil gaiman (6) németh gábor (1) noah gordon (1) nora roberts (26) norra roberts (1) orhan pamuk (1) orson scott card (1) orwell (1) pammparamm (1) patricia cornwell (1) penny vincenzi (7) peter marshall (1) peter mayle (1) polcz alaine (1) ransom riggs (1) readers digest (1) richard godwin (1) robert goolrick (1) robert merle (2) robin cook (1) robin pilcher (1) rosamunde pilcher (7) salvatore (7) sara harris barbara (1) sara paretsky (1) sebastian barry (1) sherrilyn kenyon (1) sidney sheldon (2) sidney sheldon tilly bagshawe (3) simon hawke (3) sohonyai edit (1) sophie kinsella (3) stef penney (1) stephenie meyer (5) stephen king (15) stephen king peter straub (1) steve berry (1) szabó magda (1) takeshi kitano (1) tara moss (1) terry pratchett (1) tess gerritsen (3) vámos miklós (2) vladimir nabokov (1) wilbur smith (11) závada pál (1) Címkefelhő

Neil Gaiman: Amerikai Istenek

2013.03.08. 13:22 Zenóbia

"Hiszek abban, ami igaz, hiszek abban, ami nem, és hiszek abban is, amiről senki nem tudja, igaz-e vagy sem. Hiszek a Mikulásban, a húsvéti nyúlban, Marilyn Monroe-ban, a Beatlesben és Elvisben. Nézd, én hiszek abban, hogy az emberek tökéletesíthetőek, a tudás végtelen, hogy a világot titkos bankárkartellek irányítják, a Földet rendszeresen látogatják az idegenek, a szépek, akik úgy néznek ki, mint a ráncos lemurok, meg a csúnyák, akik teheneket boncolnak és el akarják venni tőlünk a vizet meg az asszonyokat. Hiszem, hogy a jövőnk egy nagy rakás szar, és azt is hiszem, hogy állatira jó lesz, és egy napon visszatérnek az indián szellemek és mindenkinek szétrúgják a seggét. Hiszem, hogy a férfiak valójában nagyra nőtt kisfiúk, akiknek komoly kommunikációs problémáik vannak, és hiszem, hogy azért nem lehet jót szexelni Amerikában, mert kezdenek kihalni az autósmozik. Hiszem, hogy a politikusok erkölcstelen gazemberek, és még mindig hiszem, hogy ők a jobb alternatíva. Hiszek benne, hogy Kaliforniát el fogja nyelni a szökőár, Floridát meg elönti a téboly, a sok krokodil meg a mérgező hulladék. Hiszem, hogy az antibakteriális szappan megöli a test ellenálló rendszerét a kosszal és a betegségekkel szemben, ezért egy napon majd kipusztít minket a nátha, mint a marslakókat a Világok harcában. Hiszem, hogy a múlt század két legnagyobb költője Edith Sitwell és Don Marquis, hogy a jáde megkövesedett sárkánysperma, és hogy több ezer évvel ezelőtt, egy másik életemben félkarú szibériai sámán voltam. Hiszem, hogy az emberiség sorsa meg van írva a csillagokban. Hiszem, hogy kiskoromban jobb íze volt a nyalókának, és az aerodinamika elvei szerint egy dongó nem is tud repülni, hogy a fény hullám és részecske, hogy valahol egy dobozban van egy macska, aki egyszerre élő és holt (de ha nem adnak neki enni, végül kétféleképpen halott macska lesz belőle), és hogy a világegyetem néhány csillaga több milliárd évvel idősebb magánál a világegyetemnél. Hiszek egy személyes istenben, aki törődik velem és aggódik értem és mindent lát. Hiszek egy személytelen istenben, aki mozgásba lendítette a világot, aztán elment bulizni a barátnőivel, és azt sem tudja, hogy a világon vagyok. Hiszek az üres univerzumban, ahol a közönyös káosz, a háttérzaj és a puszta szerencse az úr. Hiszem, hogy akik szerint a szexet túlértékelik, még sohasem csinálták jól. Hiszem, hogy az, aki állítása szerint érti, mi folyik a világban, az apró dolgokban is hazudni fog. Hiszek a tökéletes becsületességben meg az értelmes társadalmi hazugságokban. Hiszem, hogy egy nőnek joga van dönteni, egy babának joga van élni, és az emberi élet ugan szent, de nincs gondom a halálbüntetéssel, ha az igazságszolgáltatás teljesen megbízható, és azt is hiszem, hogy csak egy idióta bízna meg az igazságszolgáltatásban. Hiszem, hogy az élet játék, az élet egy kegyetlen vicc, és az élet az, ami akkor történik, amikor élsz, és ennyi erővel akár élvezni is lehetne."

amerikai istenekjpg.jpgSZÖRNYŰ VIHAR KÖZELEDIK...

Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról.

Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát.

A Hugo-, Nebula-, Locus-, SFX Magazine- és Bram Stoker-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók.

Szólj hozzá!

Címkék: neil gaiman

A bejegyzés trackback címe:

https://zenolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr244983435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása